سخنرانی استاد حسن عباسی با موضوع خانواده تراز و خانواده مدرن

استاد حسن عباسی در دومین نشست بصیرت‌افزایی با موضوع خانواده و فضای مجازی در حسینیه امام خمینی(ره) همدان به بررسی تأثیرات رسانه بر ذهن و زندگی مردم پرداخت و از زوایای پنهان جنگ نرم دشمن علیه اسلام و کشورهای اسلامی سخن گفت.

ایشان به تشریح چگونگی مدیریت رسانه با استعانت از قرآن کریم برای جوانان و خانواده‌ها پرداخت.

رئیس مرکز بررسی‌های دکترینال در این نشست، عصر حاضر را دنیای تصاویر خواند و  اظهار کرد: تا 30 سال گذشته مطلبی گفته و یا خوانده می‌شد و شنونده و یا خواننده، تصویری را در ذهن خود مجسم می‌کرد در حالی که در دنیای امروز بیشتر به ارائه مستقیم تصویر پرداخته می‌شود.

وی با بیان اینکه در دنیای امروز تدریس با فیلم، انیمیشن و به صورت سینمایی انجام می‌شود، افزود: در کمتر از 10 سال آینده زمان تحصیل در دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش به زیر 6 سال و در مجموع 12 سال می‌شود.

عباسی تصریح کرد: این در حالی است که زمان تحصیل در حال حاضر 24 سال است که در مجموع 12 سال آن پرت است.

وی با بیان اینکه آموزش تفریحی بهترین نوع تعلیم است، ادامه داد: پیچیده‌ترین مسائل تربیتی را به کلاس اولی‌ها می‌توان از طریق انیمیشن آموزش داد به طوری که یک کارتون، پیچیده‌ترین نظریات را به ساده‌ترین شکل ممکن بیان می‌کند.

عباسی با بیان اینکه در جنگ‌های امروزی دیگر جسم را نمی‌کشند بلکه قلب و روح را تسخیر می‌کنند، خاطرنشان کرد: دشمن در جنگ نرم با ابزار فرهنگ و هنر جای حب و بغض را تغییر داده و قلب انسان را تسخیر می‌کند.

وی با اشاره به اینکه امروزه می‌توان مطالب بسیار پیچیده در سطح فوق لیسانس و دکترا را با یک انیمیشن ارائه داد، گفت: تیراژ کتاب‌های علمی در تهران به زیر یک‌هزار نسخه می‌رسد زیرا بیشتر افراد از طریق فیلم مستند کار علمی می‌کنند.

عباسی با بیان اینکه با کودک امروز باید با تصویر صحبت کرد، افزود: در عصر حاضر دیگر نمی‌توان با تابلو و نوشتن بر روی آن مطالب را به کودکان و نوجوانان امروز منتقل کرد زیرا مخاطب به سند سخنان ارائه شده نیز توجه دارد.

وی با تأکید بر اینکه برای تشریح هر تصویر 9 هزار کلمه نیاز است، تصریح کرد: نوشتن جایی در عصر آینده ندارد و تصویر همه قلمرو عالم را تسخیر خواهد کرد.

رئیس اندیشکده یقین با بیان اینکه رسانه به دلیل تأسی بر روابط قصه گونه تأثیر فراوانی دارد، ادامه داد: از آنجا که فیلم و انیمیشن در قالب قصه بیان می‌شود، تأثیر فراوانی دارد.

وی با تأکید بر اینکه قرآن کریم نیز به زبان قصه موارد گوناگون را بیان می‌کند، خاطرنشان کرد: خداوند برای اینکه در ذهن پیامبر و انسان‌ها موارد را بگنجاند به زبان قصه سخن گفته است.

عباسی با اشاره به اینکه در قرآن وجود انسان در چهار لایه تعریف شده است، گفت: نخستین لایه صدر، دومین شغاف، سومین لایه قلب و چهارمین لایه فواد است که هسته مرکزی وجود انسان را تشکیل می‌دهد.

وی با بیان اینکه ولایت پذیری در لایه شغاف وجود دارد، اظهار کرد: همه انسان‌ها ولایت‌پذیر هستند، اما برخی ولایت الله را می‌پذیرند و برخی نیز به ولایت طاغوت تن می‌دهند.

رئیس اندیشکده یقین با بیان اینکه امنیت در لایه اول، آرامش در لایه دوم، ربط در لایه سوم و ثبت در لایه چهارم وجود انسان نهفته است، افزود: قرآن به زبان قصه سرنوشت انبیا را بیان کرد تا در فواد یا ذهن پیامبر اسلام(ص) ثبت شود.

وی با اشاره به اینکه عمده بازی‌ها و کارتون‌های انیمیشن تثبیت در فواد یا ذهن انسان ندارند و باعث اختلال در درون انسان می‌شوند، تصریح کرد: رسانه‌ها در چگونگی تثبیت و یا ایجاد اختلال در ذهن افراد بسیار تأثیرگذار هستند.

عباسی با تأکید بر اینکه خطری که رسانه‌ها ایجاد می‌کنند، زنای ذهنی است، ادامه داد: شیطان از طریق زنای ذهنی در فرزندان و با ربا در اموال مردمی که ولایت الله را نپذیرفتند، شریک می‌شود.

وی با بیان اینکه افرادی که در سال بین یک‌هزار و 200 تا 2 هزار و 500 قسمت نگاه می‌کنند، با شخصیت‌های سریال همزاد پنداری خواهند کرد، خاطرنشان کرد: برای رهایی از این معضلات اسلام راهکار ارائه داده و در دهه 1980 دانشمندان غربی نیز پس از 16 سال به همان راهکارها رسیدند.

رئیس مرکز بررسی‌های دکترینال با بیان اینکه جوانی 30 ساله که ازدواج نکرده، چه طور ممکن است ذهنی سالم داشته باشد، گفت: وضعیت طوری شده که اکثر پسران در شرف ازدواج در جامعه ما به دلیل بالا رفتن سن و سختگیری خواهان دختران باربی هستند.

وی با تأکید بر اینکه کشور ما درگیر پدیده انقلاب جنسی است، اظهار کرد: هرچه فریاد می‌زنیم سن ازدواج را کاهش دهید و در زمان ازدواج سختگیری نابجا نکنید به دلیل مسائلی است که دامن زندگی‌های مشترک را گرفته و به آمار طلاق بالا و زنای ذهنی منجر شده است.

عباسی با تأکید بر اینکه همه به حجاب ظاهری توجه می‌کنند اما نسبت به ذهن‌ها بی‌توجه هستند، افزود: دشمن به دنبال عادی کردن زنازادگی است به طوری که در کشور کلمبیا 84 درصد کودکان زنازاده هستند.

وی با اشاره به اینکه بیشترین سریال‌هایی که از شبکه‌های ماهواره‌ای نیز پخش می‌شود، در سال‌های اخیر از کشور کلمبیا بوده است، تصریح کرد: در کشور فرانسه این آمار به 56 درصد، سوئد 55 درصد و کشورهای انگلیس و آمریکا بین 40 تا 50 درصد است.

رئیس اندیشکده یقین با بیان اینکه بیشترین سریال‌های ماهواره‌ای در کلمبیا ساخته شدند، ادامه داد: در حال حاضر در خانواده کیفیت مطرح است و باید نطفه پاک، شیر پاک و لقمه حلال رواج پیدا کند.

عباسی با تأکید بر اینکه اگر از انسان مسلمان حیا را بگیری، چیزی از او باقی نمی‌ماند، گفت: باید خودمان را نسبت به رسانه واکسینه کنیم، جلوی تلویزیون و تلفن همراه را بگیریم و از وبگردی بی‌حساب و کتاب پرهیز کنیم.

وی با اشاره به اینکه برای خنثی کردن استراتژی شیطان، قرآن می‌فرماید چشمتان را ببندید و تبرج نکنید، اظهار کرد: تبرج به معنای این است که بانوان به دنبال ظاهر و مد و فشن نروند و زیبایی‌ها را بپوشانند و وقتی موهای خود را می‌پوشانند، تاج درست نکنند و پسران نیز شلوار فاق کوتاه نپوشند.

رئیس مرکز بررسی‌های دکترینال با تأکید بر اینکه بدحجابی پسرها بدتر از دخترهاست، افزود: بدحجابی در پسرها باعث ایجاد بی‌حیایی و بی‌غیرتی می‌شود و دشمن نیز به دنبال همین مسئله است.

وی با تأکید بر اینکه مسئله مهم سواد رسانه‌ای است، تصریح کرد: باید اطلاعات در خصوص مسائل مختلف وجود داشته باشد تا تفاوت‌ها به خوبی مشخص شود.

منبع: خبرگزاری فارس

استاد حسن عباسی شامگاه سه شنبه در دومین نشست خانواده و فضای مجازی درحسینیه امام خمینی (ره) با بیان اینکه مسئله نظام رسانه ای و خانواده و سبک زندگی از موضوعاتی است که از ۱۰ سال قبل در شوراهای فرهنگی کشور مطرح شده است، افزود: در این راستا سه مؤلفه اصلی تحت عنوان گیرنده پیام، گوینده پیام و رسانه را باید شناخت.

وی با تاکید براینکه در عصری زندگی می کنیم که عصر ذهن های پروار است، اظهار داشت: عصر ذهن پروار عصری است که کودکان و نوجوانان جامعه ذهنشان همانند مغزشان مادی است و تعداد واژگان و تعداد برنامه هایی که فرا می گیرند بسیار زیاد است.

رئیس اندیشکده یقین در ادامه با بیان اینکه افرادی که دائما در اینترنت و فضاهای مجازی سیر می کنند به نوعی دچار ولع و حرص کسب اطلاعات شده و جلوی ادامه این روند را به سختی می‌توان گرفت، ابراز داشت: در سالهای اخیر به دلیل افزایش وسایل ارتباطی و منابع اطلاع رسانی، حجم گسترده‌ای از اطلاعات به ذهن افرادجامعه وارد شده که برخی از این اطلاعات کاربرد چندانی ندارد.

عباسی با اشاره به اینکه در نسل امروز دریافت اطلاعات دیگر از طریق خواندن، نوشتن و تصور نیست بلکه نسل تصویر است، گفت: حتی آنچه گذشتگان ما از طریق مطالعه و منابع مکتوب به دست می‌آوردند، نسل امروز ‌ازطریق تصویر و مشاهده دریافت می‌کنند.

وی عنوان کرد: درگذشته مهم‌ترین منابع کسب اطلاعات کتاب‌ها بودند اما امروزه هرکودک تا رسیدن به سن مدرسه به طور میانگین هزار انیمیشن نگاه می‌کند و همین امر موجب پروار شدن ذهن کودکان می شود.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه در عصر حاضر روشهای دریافت اطلاعات به شدت رشد کرده و امروزه فضاهای مجازی، ماهواره، بازی‌های رایانه‌ای، فیلم‌ها جای مطالعه را گرفته اند، گفت: تصویر، تاثیر بسزایی در یادگیری دارد به طوری که می توان مباحث تحصیلات تکمیلی را از طریق یک برنامه انیمیشن به کودکان آموزش داد. لذا در همین راستا شمارگان کتاب در تهران به زیر هزار نسخه رسیده است چرا که مردم از طریق فیلم های مستند مباحث علمی را دنبال می کنند.

وی با تاکید براینکه در روش های تعلیم و تربیت، مهمترین و کلیدی ترین عامل، بحث الگو سازی است و باید در نظر داشت که هر سن و هر جنس، الگوی خاص خود را می طلبد گفت: متاسفانه پسران ما با تماشای فیلم های خارجی به دنبال دختران باربی برای همسری با خود هستند لذا دیدن تصویر زیاد منجر به ایجاد زنای ذهنی در جوانان شده است.

رئیس اندیشکده یقین با اشاره به اینکه انقلاب جنسی در حال رخ دادن است، افزود: متاسفانه پدرو مادرها از مرحله جوانی خود گذشته اند و در راستای ازدواج جوانان از خود جوانان سخت گیرتر شده اند.

حسن عباسی در ادامه به آمارهای بالای طلاق در ایران و جهان اشاره کرد و اظهار داشت: زن و شوهر به دلیل اینکه از لحاظ جنسی نمی توانند همدیگر را راضی نگهدارند دچار زنای ذهنی می شوند که یکی ازمهمترین دلایل آن تماشای فیلم هایی است که درشبکه های ماهواره ای پخش می شوند و همین فیلم ها موجب عادی شدن زنا زادگی شده اند.

وی با اشاره به اینکه بیشتر سریال هایی که از شبکه های ماهواره پخش می شوند محصول کشور کلمبیا است، اظهار داشت: براساس آمار سازمان ملل به دلیل پخش این فیلم ها ۸۴ درصد نوازدان متولد شده زنازاده هستند.

عباسی با تاکید براینکه در بحث خانواده کیفیت مطرح است نه کمیت ابراز داشت: کیفیت درخانواده یعنی فرزند درخانواده ای متولدشود که دارای نطفه پاک، شیرپاک و لقمه حلال باشد، لذا مردان و زنانی که درهشت سال دفاع مقدس شهید شدند زاده پدر و مادرهایی با ذهن پاک، قلب سلیم و عاری از زنای ذهنی بودند.

وی در ادامه با بیان اینکه خانواده ها باید خود را نسبت به رسانه ها واکسینه کنند، گفت: در این راستا هرکجا که دلتان لرزید خودتان را از دست شیطان رها و دربرابر تلویزیون، موبایل، وب گردی ها و غیره روزه بگیرید.

عباسی در ادامه به موضوع فشن و مد اشاره کرد و اظهار داشت: فشن و مد در دنیای امروزی به معنای به نمایش گذاشتن بدن است که زشتی ها را می پوشانند و زیبایی های بدن را به نمایش می گذارند درحالیکه باید زیبایی ها را به منظور جلوگیری از سوء استفاده دیگران پوشاند.

رئیس اندیشکده یقین با بیان اینکه متاسفانه بدحجابی مردان به مراتب بدتر از بدحجابی زنان است، عنوان کرد: بدحجابی مردان ریشه در بی غیرتی آنان دارد لذا جامعه ای که مردانش بی غیرت باشند به تبع آن زنانش نیز بی عفت می شوند.

عباسی یادآورشد: دشمنان می خواهند با هجوم فرهنگی گسترده بی حیایی، زنا زادگی، بی غیرتی در مردان و بی عفتی در زنان را از طریق فیلم های مختلف در جامعه اسلامی عادی سازی کنند لذا خانواده ها باید به این نکته توجه داشته باشند که هرفیلمی قابل دیدن نیست.

وی داشتن سواد رسانه ای در خانواده ها را مهمترین راه واکسینه شدن خانواده ها در برابرناهنجاری‌های اجتماعی عنوان کرد و گفت: اگراصل موضوعات و داستانهای قدیمی برای خانواده ها بیان شوند دیگر عشق های مثلثی در برخی فیلم ها نمی تواند حس شهوت در انسان‌ها را برانگیزد .

عباسی در پایان با تاکید بر اینکه نسل ها باید دارای کیفیت باشند، افزود: کیفیت نسل یعنی نسل حلال زاده باشد لذا خانواده ها باید مراقب باشند که لقمه حلال به فرزندان خود بدهند.

منبع: خبرگزاری مهر

درباره یکتا (دبیر بخش خبری پایگاه)

یکتا ؛ دبیر بخش خبری پایگاه هستم و ماموریتم در این پایگاه انتشار اخبار مربوط به استاد حسن عباسی است.

12 دیدگاه

  1. من که نمی دانم اصلا ترازیعنی چی

  2. جواد رسولی

    با سلام
    اخیرا در شبکه اجتماعی تلگرام تلفنی با پیش شماره 0918 به عنوان مرکز حفظ اثار دکتر عباسی اعلام شده است
    آیا این مرکز مورد تایید /اقای دکتر عباسی است یا خیر؟؟؟

    • سلام علیکم
      خیر مورد تایید نیست
      این دوستمون توهم داره و فکر میکنه با داشتن تعداد زیادی جلسات استاد با کیفیت های پایین می تونه دفتر حفظ و نشر آثار استاد باشه
      دیگه نمی دونه که تنها دفتر حفظ و نشر استاد حسن عباسی اندیشکده یقین است ؛ که سخنرانی های استاد از زمانی که روی کاست ضبط میشده تا الان که همه ی فیلم های جلسات استاد را با بهترین کیفیت روی بلوری نگه داری می کنند

      شما ایشون رو زیاد جدی نگیرید!

      • چه جواب مغضوبانه و کمی بی ادبانه ای
        البته عکسی که گذاشتید نیز چهره کمی مغضوبانه شما رو نشون میده بهتره اونو عوض کنید

        • معاونت پایگاه

          عکس آواتار آقا امیر عکس شهید طهرانی‌مقدم هست.
          در مورد متن هم باید عرض کنم که واقعیت ماجرا تلخ‌تر از این موارده. ایشون بصورت خودسر کارهای ناصحیح زیادی انجام دادن.

  3. با توجه به این معنی آمده در متن
    تراز درسته یا طراز

    • یکتا (دبیر بخش خبری پایگاه)

      تراز واژه اي فارسي است که عرب ها آن را گرفته و طراز مي نويسند

  4. لطفا صوت سخنرانیارو بذارید واسه دانلود
    با این متن طولانی همه فراری میشن خوب
    تو این دوره دیگه حوصله واسه خوندن نیست
    لطفا صوت سخنرانی رو بذارید تا از دهن نیوفتاده

    • یکتا (دبیر بخش خبری پایگاه)

      برای قراردادن سخنرانی ها بر روی سایت بصورت صوتی یا تصویری زمان بیشتری لازم است و امکان تأخیر در انتشار آن حتمی است.
      برای اطلاع خوانندگان ابتدا مطالب به صورت متنی و در اولین فرصت بر روی سایت قرار میگیرد و اگر فایل صوتی یا تصویری سخنرانی موجود باشد حتما برای دانلود قرار خواهد گرفت.

  5. سلام خسته نباشید
    لطفا فایل صوتی سخنرانی .

  6. سلام فایل ضبطی این جلسه رو من دارم چجوری براتون بفرستم؟