کلبه کرامت

شبی به قدر هزار ماه…

معجزه بود؟ ?انسان معاصر وقتی که دید می‌تواند هواپیما بسازد و با آن در آسمان پرواز کند؛ فضاپیمایی بسازد و به فضا سفر کند؛ و… حس کرد دیگر می‌تواند تمام مشکلات خود را حل کند؛ و از این رو دچار حسِ خودخواهی و خودبرتربینی شد. «یا أَیُّهَا الإِنسان‌ُ ما غَرَّک‌َ بِرَبِّک‌َ الکَرِیم‌ِ» ?غافل از آنکه هیچ اتفاق خارق العاده‌ای رخ …

مطالعه بیشتر »

عالم را آغازش و پایانشی ا‌ست

صیرورت ابراهیمی

? تصویر را با کیفیت مطلوب ببینید: yaghin.org/dacisfiles/Document/2020-2020-V1.jpg ??هفدهم ماه رمضان، به روایتی سال‌روز عروج نبی مکرم اسلام(ص) است. ✳️ در آن یک شبی که خاتم پیامبران به مسجدالاقصی و از آنجا به سِدرَةُ المُنتَهیٰ #عروج کرد، همه‌ی حقایق هستی بر او مکشوف شد.. حالا اشرف مخلوقات خداوند، در مقابل #هبوط، #عروج هم داشت. ?ابتدای #هبوط با پیامبر نخستین و …

مطالعه بیشتر »

نظمِ تمدن‌ساز

? نیمه‌ی هر روز، درست زمانی‌ست که خورشید به وسط آسمان می‌رسد؛ در هر افقی که در این پهنه‌ی زمین باشیم. امروز موقع اذان ظهر به افق #مکه، خورشید درست به بالای خانه‌ی کعبه قرار می‌گیرد؛ یعنی همان نقطه‌ی کانونی که اول بار زمین از همین جا گسترش پیدا کرد و مهیای #حیات موجودات زنده شد. در این تلاقی زیبا، …

مطالعه بیشتر »

انتشار نهضت موسوی

?ولایت عهدی اجباری امام رضا (ع)، دردِ جان‌کاهی که به #مرواریدی درخشان بدل شد ??ششم ماه رمضان، سال‌روز اجبار #امام_رضا(ع) به پذیرش ولایت‌عهدی توسط مامون عباسی است. ? با کیفیت مطلوب ببینید: yaghin.org/dacisfiles/Document/3465-3958-V1.jpg ?جامعه‌ی بحران زده‌ی اسلام پس از وقایع کربلا، نیاز مبرم به احیا داشت؛ امام سجاد (ع) با هدایت آرامش و بسط اسلام به طریق عبادی، زمینه را …

مطالعه بیشتر »

خانواده، مهم‌ترین نهاد انسان‌ساز

استاد حسن عباسی

?‍?‍?‍? ۱۵ ماه می، روز جهانی #خانواده است. خانواده، مهم‌ترین نهاد انسان‌ساز است به طوری که جامعه‌‌ی مطلوب از دروازه خانواده مطلوب می‌گذرد؛ و خانواده‌ی فروپاشیده، تمدن را فرومی‌پاشاند؛ (گرچه مظاهر و زرق و برق این تمدن چشم همه را گرفته باشد!) ✅ #بیت_تراز، #کلبه‌_تراز و #خانواده_تراز، خانواده‌ی پنج تن آل عبا هستند. پس یکی از #سنجه_های #تمدن_سازی اسلامی در …

مطالعه بیشتر »

کوری که عصاکِش کوران دگر شده‌ست!!

?? ششم ماه می میلادی، زادروز #زیگموند_فروید، پدر علم #روانکاوی است! ?از نگاه فروید «انسان دارای دو بعد رشنال “Rational” (استدلالی و خودآگاه) و ای‌رشنال “Irrational” (غیراستدلالی و ناخودآگاه) است که بعد غیراستدلالی، احساسی و هیجانی او بر بعد خردورز و استدلالی او حاکم است لذا انسان حیوان غیرقابل اعتماد است.» ? #فروید و نظریه‌ی کشف بخش پنهان #ذهن: ?«ناخودآگاه …

مطالعه بیشتر »

حکمت حساب‌داری اسلامی

? زندگی یک قمار است که در آن هر انسانی در تلاش برای طی مسیر عمر، بَرنده خواهد بود یا بازنده. انسانی که ریشه در آسمان دارد، #منفعت یا #ضرر دنیوی خودش را با #فلاح و #خسارت اخروی، و عزت یا ذلتی که برایش رقم خورده می‌بیند. اگر سود و منفعتی که برده است، بر حق باشد و برایش عزت …

مطالعه بیشتر »

من منتظرم، پس انقلابی‌ام؛ چراکه انتظار برای ظهور، به معنای حفظ روحیه‌ی انقلابی‌ست

روند عهد در سنت حسنه دینی

✅ من منتظرم، پس انقلابی‌ام؛ چراکه انتظار برای ظهور، به معنای حفظ روحیه‌ی انقلابی‌ست. ?بستر تحقق انقلاب جهانی امام مهدی(عج) که جان‌های عالم همه عطشناک #ظهور ایشان است، انقلاب اسلامی‌ست؛ انقلابی که ریشه در #نهضت انبیا و ائمه(ع) دارد و استمرار سه حرکت عظیم است: ۱- حرکت انبیا (ص) از آدم تا خاتم (ص) ۲- حرکت ائمه (ع) از غدیر …

مطالعه بیشتر »

جهان جوان، جهان فؤاد است

❇️ «فؤاد» هسته‌ی مرکزی پیاز وجود انسان است که بر بستر فطرت او در کنار «صدر و شغاف و قلب» پدید آمده؛ انسان علاوه بر دو چشمی که در سر خود دارد، دارای چشمان دیگری نیز هست؛ چشم عقل، که بصیرت نام دارد و چشم فؤاد که رؤیت می‌کند. ?#جوانی، دوره‌ی شکوفایی #فؤاد انسان است؛ یعنی چشم دل یا پنجره‌ا‌ی …

مطالعه بیشتر »

سقای آب و ادب به ادب شهره است یا به فرهنگ؟

? میلاد مبارک حضرت ابوالفضل العباس(ع) تهنیت باد? ❇️ احساس حضور او در محضر امام حسین(ع) که اوج آن گاهِ ورود در شریعه‌ی فرات و ننوشیدن آب است، جلوه‌ای بی‌بدیل از #ادب و وفاداری حضرت اباالفضل العباس است. هر دو از یک پدر هستند و او نیز در جنگ‌آوری و شجاعت و… هیچ کم ندارد، اما در محضر امام خود …

مطالعه بیشتر »