?منظومهی شمسی، #آیت وجود انسان در نسبت با نور حقیقت است. تحولی که در گردش شب و روز، طی ۲۴ ساعت پدید میآید، آیت و نشانهای برای انسان است. به طوری که در دعای تحویل سال چنین میخوانیم:
❇️ «یا مقلّب القلوب و الابصار یا مدبر اللیل و النهار یا محوّل الحول و الاحوال حوّل حالنا الى احسن الحال»
?کرهی زمین -بهعنوان آیت قلب انسان- همواره در طول شبانهروز به دور مرکز هستی یعنی خورشید –که آیت حقیقت است- میچرخد. نور خورشید -آیت ایمان است- که بر قلبها میتابد و انسان را از گرمای ایمان بهرهمند میکند. قلب انسان نیز مانند کرهی زمین، شب و روزی دارد؛ یکبار در ظلمات کفر قرار میگیرد و بار دیگر در نور حقیقت الهی غوطهور میشود. همه انسانها در مدار حقیقت الهی قرار گرفتهاند و به گرد خویش میچرخند و خود را همواره در نسبت با نور حقیقت باز تعریف میکنند. آن زمان که قلب انسان از مدار حقیقت خارج شده و ماه، حائل و حجابی میان او و نور حقیقت شود، گویی که در ظلمات نفسانی و علوم مادی قرار گرفته باشد. آن زمان است که میگوییم: «خدایی که در احوال انسانها تحول ایجاد میکنی؛ حال ما را به نیکوترین احوال، متحول کن؛» یعنی در دعای تحویل سال که فقط مختص چنین روزی نیست، از خدا میخواهیم که کرهی زمین وجود ما را به مدار حقیقت بازگرداند و حجاب ماه –که آیت علم است- را از میان بردارد و ما را از تلألؤ نور ایمان و حقیقت خویش، بدون واسطه بهرهمند گرداند.
?هر سه گزارهی خورشید، کرهی زمین و ماه، آیت، نشانه و تلنگریست برای انسان. که ای انسان همچونان که در شب و روز انقلاب رقم میخورد، قلب تو نیز منقلب میگردد؛ پس خودت را بشناس و معلوم کن که قلب تو در کدام « #حال» است؛ در تاریکی شب یا در روشنایی روز!
✳️ برگرفته از جلسه ۱۹۶ #کرسی_نظریه_پردازی #کلبه_کرامت، رویکرد «تحولمدار» که توصیه میشود از لینک زیر ببینید:
? kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/208
#اختصاصی
کانال رسمی استاد حسن عباسی
? @dr_abbasi
سلام علیکم
به نظرم, ماه نمی تواند آیت علم باشد.