در ادامه سلسله هماندیشیهای برنامه درسی «پرسا»، سومین نشست با سخنرانی دکتر عباسی، به معرفی و بررسی «برنامه درسی کودک استراتژیست» اختصاص خواهد یافت.
این هماندیشی به طور مشترک توسط اندیشکده تعلیم و تربیت دال و اندیشکده یقین برگزار میگردد و حسن عباسی رئیس اندیشکده یقین به سخنرانی در این باره خواهند پرداخت.
برای آشنایی با مفهوم کودکان استراتژیست باید اشاره کرد در عصر کنونی، ضریب نفوذ رسانهها بسیار عمیق و گسترده است. این توانایی رسانهها صرفا در اطلاعرسانی عمومی محدود نمیشود، بلکه حوزه علم را نیز دربرمیگیرد.
در روزگار پیشین، تعلیم علوم گوناگون صرفا محدود به جلسات درس میشد. دانشمندان، در حلقههای درس و مباحثه، شاگردان خود را تعلیم میدادند اما یکی از کارکردهای رسانههای نوین، این است که علم را از حلقههای محدود درس خارج کرده و به سطح جامعه آوردهاند. اکنون دسترسی عموم مردم به علوم مختلف از راه رسانهها بسیار آسان شده است.
جدای از عامل نخست در عمومیشدن علم، که ورود علم از حوزه رسمی به حوزه عمومی است، عامل مهم دیگری نیز موثر بوده است: عامل کاهش سن افراد در تعلیم علوم پیچیده.
آموختن برخی از علوم و نظریههای آنها، به دلیل پیچیدگی، نیازمند پختگی سنی دانشجو است. اما پدیده جدید «ذهن های پروار» در نسل جدید که پدیدهای بیسابقه در تاریخ بشر است، این امکان را به نسل نو داده است تا قابلیت یادگیری گستردهای نسبت به سن خود داشته باشد. نسل جدید میتواند علوم و مباحث پیچیده آنها را در سنین پایین بیاموزد و رسانهها عامل انتقال و تسهیل یادگیری آنها هستند.
این قابلیت عمومی در نسل نو، تا آن جا پیش رفته است که حتی مباحث استدلالی عمیقی هم چون مباحث فلسفی را به سادگی درمییابند. از این رو در حوزههای عمومی، اکنون «فلسفه برای کودکان» پدیده شناخته شدهای است.
فراتر از فلسفه برای کودکان، موضوع مهم «دکترین و استراتژی برای کودکان» مطرح است، زیرا جوهر هر مکتب فلسفی و جزء اساسی هر علم را میتوان در «دکترین»های آن فلسفه و علم جست وجو کرد.
اهمیت استراتژی برای کودکان نیز از این حیث است که مسأله «تصمیمسازی» و «تصمیمگیری» فردی و اجتماعی، در جوامع پیچیده امروزی، جایگاه مهمی دارد. تربیت تصمیمسازان و «دکترینرین»های آینده از یکسو و تأدیب تصمیمگیران و «استراتژیست»های آینده از سوی دیگر، بر خلاف گذشته، در سطح تحصیلات تکمیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری صورت نمیگیرد، بلکه در سطح مهدهای کودک و دبستانها انجام میشود.
دوره تربیت مدرس «استراتژی برای کودکان» مبتنی بر روی کردهای اساسی طرح ریزی استراتژیک برنامهریزی شده است. روی کردهای طرح ریزی استراتژیک، رویکردهایی هستند که مبتنی بر آنها جامعهسازی صورت میگیرد.
این دوره، با هدف ارتقاء توان «تصمیمسازی» و «تصمیمگیری»، «چارهسازی» و «سیاستگذاری» در کودکان طراحی شده است. مدرسان مزبور، هم زمان با آموختن دروس مربوطه، با تدریس آن به کودکان، توان تصمیمسازی و تصمیمگیری آنان را ارتقاء میدهند.
پایههای علمی این مدرسان، محدود به دروس استراتژی برای کودکان نمیشود و آنها دروس تخصصی دکترینولوژی و علوم استراتژیک را نیز به طور مستقل میگذرانند.
روشها و ابزار کمک آموزشی مربوطه، دامنه گستردهای را دربرمیگیرد که از اسباببازیها، پویانماییها، بازیهای رایانهای و داستانهای کودکان تا محیطهای عملی را شامل میشود.
منبع: خبرگزاری مهر
با عرض سلام وخسته نباشید ، امیدوارم خداوند به دکتر حسن عباسی سلامتی وطول عمر با عزت بدهد تا ایشان نیز کماکان و همانندگذشته نسبت به دفاع از آرمانهای امام راحل ومقام معظم رهبری وهمچنین اطلاع رسانی وآگاهی مردم شریف وبا غیرت ایران اسلامی همت بگمارند.
خدا استاد را برای حفظ اسلام و انقلاب اسلامی در جهان حفظ کند و عمر طولانی بدهد.
بسم الله
سلام علیکم
لطفا در سایت درج بفرمایید که آیا با توجه به شکایت رییس جمهور الان استاد بازداشت هستند یا نه??در شبکه های اجتماعی به صورت گسترده خبر بازداشت استاد داره منتشر میشه.لطفا زود پاسخ بدید و در این باره پستی هم قرار بدید.ممنونم.یاعلی
سلام علیکم
خیر استاد بازداشت نیستند
اگر لازم به اطلاع رسانی شد حتما در سایت قرار خواهد گرفت
یا علی
سلام
عموم هم میتونه بیاد
بله
خودم جواب خودمو دادم
لطف کنی جواب بدید ممنون