سخنرانی استاد حسن عباسی با موضوع ایران ۱۴۱۴در جهان ۲۰۳۵

استاد حسن عباسی در نشست «ایران 1414 در جهان 2035» در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد همدان با بیان اینکه در مراسم معنوی اعتکاف امسال 700 هزار نفر شرکت کردند، اظهار کرد: این حرکت جوانان و حضور در مراسم معنوی اعتکاف نشان از رشد بالنده جوانان در مسیر خودسازی دارد.
وی با بیان اینکه معتکف شدن در گذشته‌ تنها برای تعداد کمی از عارفان امکان داشت، افزود: امروز برکت وجود جوانان فرهیخته با وجود محیط آلوده فرهنگی از حیث جهان و حس نا امنی به لحاظ فرهنگی و این تعداد معتکف نشان دهنده بلوغ فکری جامعه جوان ما است.
رئیس اندیشکده یقین در ادامه با اشاره به چشم‌انداز 20 ساله ایران اسلامی خاطرنشان کرد: از چشم انداز 20 ساله، 10 سال گذشته و اکنون در نیمه راه هستیم که ضرورت ایجاب می‌کند چشم‌اندازهای بالاتر را نیز مد نظر قرار دهیم.
وی گفت: خانواده‌ها برای تربیت فرزند خود برای 25 سال آینده او تصمیم می‌گیرند، و اما برای پیشبرد اهداف و حرکت به سمت ترقی جامعه، باید برنامه بالای 25 ساله داشته باشیم.

* ضرورت ترسیم افق‌های میان مدت
عباسی با بیان اینکه ملت ایران زیرساخت‌های لازم را برای افق‌های دور دست کسب کرده است، افزود: ملتی که خیزهای 20 ساله را تنظیم می‌کند، نمی‌تواند به برنامه 10 تا 20 ساله بسنده کند بلکه باید افق‌های میان مدتی را نیز تعریف کند.
وی تصریح کرد: در 20 سال آینده 7.5 میلیارد نفر جمعیت فعلی به 9 میلیارد نفر افزایش می‌یابد در حالی که برخی از دانشمندان آمریکایی بر این نظر هستند که در 20 سال آینده جهان قادر به تغذیه بیش از 3.5 میلیارد نفر نخواهد بود.
رئیس مرکز بررسی‌های دکترینال با اشاره به جابه جایی‌های جمعیت و نقل مکان از روستاها به شهرها خاطرنشان کرد: در حال حاضر 70 درصد جمعیت کشور شهرنشین هستند در حالی که در سال‌های گذشته این میزان برعکس صدق می‌کرد.

* شیوع بیماری تفرد در سطح جامعه
وی در ادامه با اشاره به دیجیتالی شدن زندگی‎های امروزی یادآور شد: در مجموع برخی دانشمندان دیجیتالی شدن زندگی را به عنوان مؤلفه 30 سال آینده می‌شناسند که میزان تغییرات حاصل از آن را باید جدی گرفت.
عباسی با بیان اینکه در آینده زندگی وابستگی عجیبی به دنیای دیجیتال دارد، بیان داشت: این مسئله در سال‌های آینده ضریب نفوذ بیشتری خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه در سال 1414 بیماری تفرد در جامعه شیوع خواهد یافت، گفت: با تک فرزند شدن خانواده‌ها، این بچه‌ها تمرین اجتماعی نخواهند داشت.
رئیس اندیشکده یقین با بیان اینکه در گذشته شخصیت اجتماعی در درون خانواده‌ها شکل می‌گرفت، خاطرنشان کرد: امروز تک فرزند خانواده در یک اتاق بزرگ شده و جامعه با فردی روبروست که شخصیت اجتماعی امکان بروز و ظهور پیدا نکرده است.
وی گفت: فردی که هیچگاه برای داشته‌ها و نداشته‌های خود کشمکش نداشته باشد، خودمحور و متفرد بزرگ شده و نخستین اثر آن با طلاق در زندگی بروز می‌یابد.

* شکل‌گیری حوزه‌های تمدنی در هر 25 سال
عباسی سپس به شکل‌گیری یک تمدن در هر 25 سال اشاره کرد و گفت: در گذشته در هر 250 سال یک تمدن شکل می‌گرفت اما امروز در هر 25 سال موج تمدنی از سر نسل امروز می‌گذرد.
وی بیان داشت: امروز کلاس‌های دانشگاه از درجه اعتبار ساقط شده و نسل جدید حوصله سر کلاس بودن را ندارد چرا که تمایل دارند خود به مباحث ورود یافته و بیاموزند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه انسان جامعه مجازی هویت جداگانه‌ای برای خود شکل می‌دهد، افزود: جامعه مجازی در قالب بازی‌های آنلاین خود را بروز داده و هرکدام از نرم‌افزارها به عنوان فرهنگ، سیاست و اقتصاد نقش دارند.
وی با بیان اینکه امروز نوع مناسبت‌های اجتماعی و ابزار کار تغییر کرده است، بیان داشت: تعریف کار در دوره کنونی وجود ندارد به طوری که امروز تا 60 درصد کار در کشورهای ژاپن، کره، سنگاپور و… مربوط به کار خدماتی است و تولید صرفاً به کارخانه‌ها برنمی‌گردد.
عباسی با بیان اینکه در گذشته فقر برای سالمندان تعریف می‌شد، افزود: امروز با سطح زندگی بالایی که جوانان برای خود تعریف کرده‌اند، خود را فقیر می‌دانند و تمایل به رسیدن به سرحد امکانات دارند.

* ظهور پدیده‌ی گران‌ زیست در جامعه کنونی
وی با بیان اینکه تمایل زندگی امروز جوانان، گران زیست نامگذاری می‌شود، بیان داشت: امروز با بالا رفتن سطح زندگی و توقعات بیش از حد آنها، شاهد پدیده گران زیست هستیم که مجردی جوانان را منجر شده است.
رئیس اندیشکده یقین با بیان اینکه با بالا رفتن سطح زندگی میزان ازدواج کاهش یافته است، گفت: امروز زندگی بدون حساب و کتاب گران شده و نظم اجتماعی با توانمندی اقتصادی بانوان به هم خورده است.
وی به مدگرایی این روزهای جوانان اشاره کرد و گفت: جوانان باید توجه کنند که هر چیزی که مد شد، بدون مطالعه استفاده نکنند.
عباسی در ادامه با بیان اینکه امروز تهدید امنیت نیز وارد رویه جدیدی شده است، تصریح کرد: سازمان NSA (آژانس امنیت ملی آمریکا) با همه ابزارهای نوین امروزی زندگی همه جوامع را رصد می‌کند که باید مراقب انتشار اطلاعات در فضای سایبری بود.
وی یکی از مشکلات اقتصاد جهان را بدهی‌های جهانی دانست و گفت: بدهی جهان 57 تریلیون دلار است در حالی که درآمد جهان 45 تریلیون دلار است و به نوعی مخارج از درآمد پیش گرفته است.
رئیس مرکز بررسی‌های دکترینال با بیان اینکه کشور ما کمتر از یک دهم درآمد، بدهی خارجی دارد، افزود: این مسئله در حالی است که بسیاری از مسئولان از بیان فروپاشی مشکلات اقتصادی جهان به مردم ترس دارند.
وی خطاب به دانشجویان خواستار هوشیاری و بصیرت آنها در امور کشور شد و گفت: جریاناتی در محیط علمی و سیاسی کشور می‌خواهند مردم و جوانان در جریان بسیاری از امور نباشند در حالی که دانستن حق مردم است که بدانند با «می‎توانیم» به اینجا رسیده‌اند.

* قدرت در حال سراشیبی از غرب به شرق
عباسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه از توجه و تکیه به مسائل بیگانه آبی برای ما گرم نمی‌شود، اظهار کرد: کشوری که بتواند الگوی جدیدی را برای اقتصاد ترسیم کند، مدیریت جهان را از آن خود کرده و ایران اسلامی می‌تواند پای در این عرصه بگذارد.
وی با تأکید بر اینکه قدرت از غرب به شرق شیب گرفته است، افزود: کشوری که سیستم عامل و مدل برای مدیریت جهان بدهد، مدیریت جهان را هم می‌تواند داشته باشد و ایران در مسائل سوریه، لبنان و عراق توانست مدل‌های موفقیت آمیزی را ارائه کند.
رئیس اندیشکده یقین مدل ولایت فقیه را مدل برتر حکومت دانست و خاطرنشان کرد: این مدل برتر موجب ثبات در جامعه می‌شود.
وی با بیان اینکه دانشجویان از هم اکنون برای ارائه نرم افزار مدیریت جهان کمر همت ببندند، تصریح کرد: دیگر منش و رفتار حکومت لیبرالی در جهان جوابگو نیست.
عباسی با بیان اینکه در افق 1414 تغییر در افق و ماهیت جهان به وجود می‌آید، اظهار کرد: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را رهبری پیشنهاد کردند و باید باور کنیم تا بتوانیم از قرآن، ائمه و ولایت فقیه بهره ببریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به همدان و تاریخ هفت هزار ساله این دیار بیان کرد: این شهر و سراسر ایران تاریخی دارد که از سالیان سال می‌درخشد اما غربی‌ها چنین تاریخی ندارند در حالی که تمدن ایرانی در این سرزمین شکل گرفته است.
رئیس اندیشکده یقین با بیان اینکه امروز ایران، جهان را به چالش کشیده است، افزود: مذاکرات ایران به ظاهر با 5+1 است در حالی که باید گفت ایران در مقابل 28 کشور مذاکره می‌کند.

* اجتهاد در صحنه وظیفه نیروی انتظامی است
وی در ادامه، به سخنان اخیر رئیس جمهور مبنی بر نداشتن اجتهاد نیروی امنیتی و انتظامی خاطرنشان کرد: در اینجا باید گفت لابد به کسی که پول مردم را جمع کرده و با خود ببرد، باید اجتهاد داد.
عباسی وظیفه نیروی انتظامی را عزت‌بانی و نگهبانی از امنیت جامعه دانست و گفت: امنیت مقوله‌ای نیست که از خارج کشور وارد شود و کلت و دستبند در هر نا امنی باید به کار گرفته شود.
وی با بیان اینکه حکومت اسلامی حکومتی برای پابرهنگان بود، اظهار کرد: برخی از مسئولان در شمال شهر تردد می‌کنند و تصور دارند وضعیت مردم خوب است در حالی که بسیاری از مردم وضعیت مطلوبی در معیشت ندارند.
رئیس اندیشکده یقین با بیان اینکه پلیس در صحنه باید اجتهاد کند، افزود: قرار جامعه اسلامی بر این است که بر تک تک انگاره‌های شهر اجتهاد باشد و این سیاست کلان کشور است.
وی با بیان اینکه مباحث حکومتی نباید پشت درهای بسته باشد، بیان کرد: نسل جوان باید برای 25 سال آینده خود برنامه داشته باشد تا آینده‌ای چون کشورهای همسایه را نداشته باشیم.
عباسی در پایان با تأکید بر این که باید برای آینده غرب نیز فکر و حرف داشته باشیم، بیان داشت: وضعیت اقتصاد غرب حبابی است که اگر بترکد جهان را درگیر خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

اخبار مرتبط:

خبرگزاری شبستان – ثبات کشور ایران به خاطر وجود ولایت فقیه است

خبرگزاری مهر – ولایت فقیه مدل برترحکومتی است که ثبات ایجاد می کند

About یکتا (دبیر بخش خبری پایگاه)

یکتا ؛ دبیر بخش خبری پایگاه هستم و ماموریتم در این پایگاه انتشار اخبار مربوط به استاد حسن عباسی است.

6 comments

  1. سلام ، با اینکه میدونم صوت جلسه اگه باشه شما میزارید ولی بدونید توی این ضمینه خیلی ضعیف عمل میکنید آقای عباسی باید یک تیم داشته باشه مخصوص فیلم برداری که فیلم جلسه رو فورا قرار بدن صوت جلسه هم زیاد نمیتونه مفید باشه چونکه اقای عباسی از ارئه تصویر بسیار استفاده میکنن. یه سر به سایت اقای راعفی پور بزنید ایشون خوب مدیریت کردن جلسات سخنرانیشون رو.

  2. چرا فایل صوتی رو نمیذارین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  3. سلام، حداقل فایل صوتی را در سایت بگذارید.

  4. عشق سردار

    سایشون بر سر اهل علم مستدام

  5. خدا حفظت کنه استاد